10 tips voor de Rode drijfveer

Als je medewerker of collega gedreven wordt door de Rode drijfveer dan weet je na het lezen van deze blog precies wat je wel of niet moet doen.

Nou....

Nee dus!

Dit soort tips ga je niet van mij krijgen.

Ik hou er niet van om je af te schepen met algemene tips die niet op jou zijn afgestemd. Het internet staat al vol met algemene tips hoe je iets kan doen.

Dat is niet waar ik voor sta en wat ik je geef.

Met mijn blogs geef ik je inzicht in de verschillende drijfveren, hoe zij reageren en naar de wereld kijken.

Maar als jij mij vraagt: ik heb een medewerker met een Rode drijfveer, wat moet ik doen? Dan zou ik eerst jouw drijfveren willen weten.

Want het maakt nogal uit vanuit welke drijfveren jij naar de Rode drijfveer kijkt. Ben jij Groen gedreven dan vind je Rood best egocentrisch en iemand die geen rekening houdt met de onderlinge sfeer.

Ben jij Oranje gedreven dan vind je Rood juist impulsief. En ben je Geel dan vind je dat Rood niet voldoende doordenkt en veel te snel wil.

Je ziet, dat maakt nogal uit. En dat maakt ook uit hoe jij op je medewerker /collega reageert.

Tips zijn daarom voor mij maatwerk. Altijd afgestemd op jouw situatie.

Ik wil je graag leren hoe je zelf inzicht krijgt in de drijfveren van jou en jouw klanten, zodat jij het kan toepassen waneer je het nodig hebt. Zodat jij jouw ideale klant kan aantrekken die echt bij jou en je business past.

Geen algemene tips die als je ze toepast toch niet voor jou in jouw situatie werken. Waardoor jij weer teleurgesteld raakt en denkt: zie je, dit werkt toch niet.

 En misschien heb je door mijn blogs al inzicht gekregen in wat wellicht jouw eerste drijfveer is. En wie weet herken je daar al veel in. Dan kan je ik je verklappen dat een drijfverenprofiel nog zoveel meer inzicht geeft. Kijk wat anderen daarover zeggen.

Deze blogs voortaan elke donderdag in je mailbox?

Andere blogs

Vrijheid? Structuur? Of allebei? Danielle Elenga Drijfveren tips en inspiratie

Vrijheid? Structuur? Of allebei?

Zojuist zag ik een video van iemand die beschreef dat hij een schema had gemaakt voor 6 weken. Een tijdschema waarin hij had

....... 
Hoe leer jij het beste? En jouw medewerkers? Drijfveren tips en inspiratie, drijfveren toepassen, Danielle Elenga

Hoe leer jij het beste? En jouw medewerkers?

Weet jij hoe jij het beste leert? Wat jouw manier van leren is? En weet je dat ook van je medewerkers? Hoe zij

....... 
Stress - Danielle Elenga drijfveren tips en inspiratie Drijfveren toepassen

Stress

Stress? Ik? Nee joh, ben je gek…?! Nou gek ben ik niet maar ik weet dondersgoed hoe laat het is als ik overdreven

....... 

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Prima, Danielle!'. Meer over kan je lezen in mijn privacyverklaring.