Stress en frustratie - Drijfveren in de media #68

Stress en frustratie – Drijfveren in de media #68

Stress. Het is alweer april. De mei- en de zomervakantie komen in zicht. Het eerste kwartaal is alweer voorbij. 

Wat is er nog over van je goede voornemens? Hoe sta je ervoor qua resultaten en doelen voor je bedrijf? Gaat het allemaal lukken of heb je stress?


Frustratie op je eerste drijfveer geeft stress. 

(Nog even snel kijken wat je eerste drijfveer is? Doe dan de gratis onlinetest, paar minuten, kan je daarna doorlezen…. ik wacht wel even.) 

Frustratie op je eerste drijfveer geeft stress. Maar gelukkig kan ik je ook vertellen wat je dan nodig hebt, als de frustratie toeslaat. Zodat je de echte stress weet te voorkomen. Op tijd je stress herkent

Frustratie voor:
Blauw is dat de structuur ontbreekt, chaos.
Groen dat er iemand/iets onrecht wordt aangedaan.
Geel is dat het hoofd vol zit, overloopt bijna. Echt mind-full dus ;)
Oranje is dat resultaten uitblijven, uitdaging ontbreekt.
Rood is de besluiteloosheid, besluiten worden maar niet genomen.
Paars is het ontbreken van respect voor de bestaande normen en waarden. 

Vanuit mijn eerste drijfveer Geel herken ik dit. Mijn hoofd kan echt omlopen van alles waar ik aan moet denken. En vanuit de drijfveer herken ik dan ook het gevoel dat mijn vrijheid ingeperkt wordt. Vooral als privé de agenda helemaal dicht zit…

Nou ja, denk je misschien die frustratie die herken ik wel maar hoe stap ik uit die frustratie? Wat helpt mij om uit dat negatieve gevoel te stappen?

Voor Blauw is dat om structuur aan te gaan brengen, een planning te gaan maken. Uiteraard heb je niet overal invloed op. Maar breng structuur aan waar het kan.

Voor Groen is dat om zaken samen te gaan doen. Roep wat collega’s bij elkaar en pak (het onrecht) samen aan!

Voor Geel is dat om plezier te hebben in de dingen. Je hoofd is vol maar maak plezier, breng ruimte in je hoofd door lol te hebben.

Voor Oranje helpt het om er een uitdaging van te maken. Om veilig te stellen wat er al wel is bereikt.

Voor Rood helpt het om support, back-up en kracht van ‘de top’ te vragen. Doe een beroep op degenen die de macht hebben om beslissingen te nemen.

Voor Paars is dat veiligheid en zekerheid creëren. Door met degenen te praten die je vertrouwt.

En? Wat levert jou stress op? 

stressgedrag voorkomen, drijfveren

Wil jij weten wat jou stress oplevert? Wat jou energie geeft en kost? Wat jouw kwaliteiten zijn? En wat je valkuilen zijn? Laat mij dan je persoonlijke drijfverenprofiel maken. Binnen een half uur weet jij wat jou drijft, wat je energie oplevert en kost maar ook welk gedrag je onder stress laat zien. Je krijgt dan van mij een link naar een online vragenlijst, die vul je in 20-30 minuten in en je kan direct je persoonlijke drijfverenrapport van ruim 25 pagina’s downloaden. Ik stuur je dan een link om samen (online) door je drijfverenprofiel heen te lopen en je vragen te beantwoorden. 

P.S. Mijn blog voortaan wekelijks direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in.