Stoom kwam uit haar oren – Drijfveren tips en inspiratie #215

De stoom kwam uit haar oren. 'Dan moet je dat gewoon iets beter coördineren?!'. Is hij gek ofzo?

Er volgde een heel verhaal over haar manager en haar collega's. Ze had een opdracht gekregen om 'even iets' te coördineren. Maar ze liep al snel tegen een muur aan. Ze wist niet meer hoe ze het moest aanpakken. En dus vroeg ze aan mij, kan jij dit vanuit jouw drijfveren verklaren?

Ja dat kon ik. Want net zoals het woord samenwerken, innovatie en team een ieder vanuit zijn eigen drijfverenbril kijkt. Zo kijkt ook iedereen vanuit zijn eigen drijfverenbril naar coördinatie.

Mijn vriendin probeerde vanuit haat Groene drijfveer de boel te coördineren. Dat deed ze door uit te gaan van de goede intenties van iedereen en de verwachting dat iedereen ook zijn verantwoordelijkheid neemt. Haar stijl is dan ook meer masseren dan sturen. Zij gaat ervan uit dat ze het met elkaar doen en dat iedereen gelijk is.

Het team wilde voornamelijk van haar horen hoe de taken exact werden verdeeld. Wie doet wat wanneer en wie mag qua verantwoordelijkheid wat doen. Het team verwachtte van hun coördinator dat ze zou plannen en de tijdslijnen zou bewaken.

En toen ik het zo uitlegde zag ze gelijk waar de schoen wrong. Waar zij het met elkaar wilde doen, zat het team te wachten op heldere instructies.

Aha, dat verklaarde een hoop. De volgende dag is ze samen met haar team een planning gaan maken. En hebben ze de taken verdeeld.

Ik kan altijd zo blij worden als iemand inzichten in de drijfveren krijgt waarom iets wel of niet werkt. Dat iemand snapt wat de ander nodig heeft.

Deze blogs voortaan elke donderdag in je mailbox?

Andere blogs

Vrijheid? Structuur? Of allebei? Danielle Elenga Drijfveren tips en inspiratie

Vrijheid? Structuur? Of allebei?

Zojuist zag ik een video van iemand die beschreef dat hij een schema had gemaakt voor 6 weken. Een tijdschema waarin hij had

....... 
Hoe leer jij het beste? En jouw medewerkers? Drijfveren tips en inspiratie, drijfveren toepassen, Danielle Elenga

Hoe leer jij het beste? En jouw medewerkers?

Weet jij hoe jij het beste leert? Wat jouw manier van leren is? En weet je dat ook van je medewerkers? Hoe zij

....... 
Stress - Danielle Elenga drijfveren tips en inspiratie Drijfveren toepassen

Stress

Stress? Ik? Nee joh, ben je gek…?! Nou gek ben ik niet maar ik weet dondersgoed hoe laat het is als ik overdreven

....... 

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Prima, Danielle!'. Meer over kan je lezen in mijn privacyverklaring.