Het gebeurde recht voor mijn neus – Drijfveren tips en inspiratie #189

Ik zag het gebeuren. In een overleg via Teams zag ik de verschillende drijfveren van de deelnemers botsen. En ik zat op de eerste rij. En eerlijk.... ik genoot ervan om te zien wat er gebeurde, het te analyseren en te begrijpen. Yep, guilty!

Want wat gebeurde er nu eigenlijk? Een groepje collega's had de bijeenkomst voorbereid. Het idee was om de overige deelnemers in groepjes uiteen te laten gaan met een opdracht. Alles ging goed totdat de groepjes terugkwamen en de uitkomsten met elkaar werden gedeeld.

Het eerste groepje had zich niet aan de opdracht gehouden en er van alles bij verzonnen. Daar zat de begeleider Tom niet op te wachten. Het groepje gaf toe zich niet aan de opdracht te hebben gehouden omdat voor hen een aantal belangrijke stappen werden overgeslagen. Wie herkent hier al een drijfveer?
Juist de Gele drijfveer.

Het tweede groepje vertelde eerlijk dat ook zij zich niet aan de opdracht hadden gehouden. Tom had het niet meer en uitte zijn frustratie. Volgens Tom gebeurde dit nu altijd in de groep. De vraag werd heel groot gemaakt daardoor kwamen ze er niet meer uit. Het frustreerde Tom omdat hij wilde dat de groep concreet werd en gewoon even de opdracht deed. Dan was het maar klaar. Herken je de drijfveren van Tom al?

Juist Tom wordt gedreven door de Oranje en Blauwe drijfveer. Hij wilde resultaat behalen en het praktisch maken (Oranje). Ook wilde hij de taak afgerond hebben (Blauw). De gedachte dat er nog weer een uur (of langer) over zou moeten praten zonder uitzicht op een resultaat en het afronden van deze taak maakt dat de moed hem in zijn schoenen zonk.

Inmiddels was de groep al druk met elkaar aan het uitwisselen wat zij ervan dachten en hoe het anders had gekund. Maar ook hoe fijn het was om dit uit te spreken. Welke drijfveren herken jij? Ja inderdaad Geel en Groen.

En ik zit mij dan stiekem te verkneukelen. Ik herken de frustratie van Tom en kan het dan niet laten om te denken hoe dit anders had gekund. Want het had gescheeld als Tom had gezegd: ik weet dat jullie altijd alle kanten opgaan maar ik zou het echt fijn vinden als jullie eerst even de vragen willen beantwoorden die ik op de sheets heb gezet. Daarna is er ruimte voor discussie (en kan Geel alle ruimte krijgen). Maar ook een beroep doen op Groen: willen jullie mij even helpen om dit af te maken?

En? Herken jij je in Tom of een van de deelnemers? Hoor het heel graag!

En voor ik het vergeet: er staan inmiddels al 10 afleveringen van mijn podcast voor je klaar met nog meer drijfveren tips & inspiratie. Heb je al geluisterd? Laat je mij weten wat je ervan vond?

Deze blogs voortaan elke donderdag in je mailbox?

Andere blogs

Vrijheid? Structuur? Of allebei? Danielle Elenga Drijfveren tips en inspiratie

Vrijheid? Structuur? Of allebei?

Zojuist zag ik een video van iemand die beschreef dat hij een schema had gemaakt voor 6 weken. Een tijdschema waarin hij had

....... 
Hoe leer jij het beste? En jouw medewerkers? Drijfveren tips en inspiratie, drijfveren toepassen, Danielle Elenga

Hoe leer jij het beste? En jouw medewerkers?

Weet jij hoe jij het beste leert? Wat jouw manier van leren is? En weet je dat ook van je medewerkers? Hoe zij

....... 
Stress - Danielle Elenga drijfveren tips en inspiratie Drijfveren toepassen

Stress

Stress? Ik? Nee joh, ben je gek…?! Nou gek ben ik niet maar ik weet dondersgoed hoe laat het is als ik overdreven

....... 

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Prima, Danielle!'. Meer over kan je lezen in mijn privacyverklaring.