Kerst: samen tradities vieren – Drijfveren in de media #52

Morgen is het dan eindelijk kerst. Als je naar Skyradio luistert is het al een maand kerst. De reden voor mij om de afgelopen drie weken er niet naar te luisteren maar vanaf vandaag kan ik dat wel hebben. (hoewel ik nog steeds liever naar de TOP2000 luister ;).

Kerst is echt een tijd met veel groene en paarse elementen, kijk maar naar de reclames op tv. De reclame van de Jumbo is dit jaar ook Groen. Luister maar naar de tekst: schuif maar aan, dan gaan we eten, samen delen, beste wensen, het is kerstmis en iedereen doet mee.

De reclame van de Plus daarentegen is voornamelijk Paars. Alleen al de titel: Familietradities zijn er om door te geven. En eerlijk: ik hield het niet droog.

Welke paarse elementen zijn dan in de kerstreclames te herkennen? De tradities, de mythes, het ‘magische’ maar ook de normen en waarden, ‘hoe het heurt’ zeg maar. Het familiegevoel, de cirkel van het leven, ritme van de natuur, de symboliek. Ook die is prima te herkennen in de reclames.

De Jumbo reclame van 2017 laat dieren uit het bos op magische wijze het vakantiehuisje versieren. En deze kerstreclame van John Lewis speelt helemaal in op het gevoel van magie en (on)veiligheid.

Groene elementen zoals samen, sociaal, het gevoel, delen, de warmte, het welkom zijn. Kijk maar naar de reclame van de Jumbo, kersttrui weggeven, samen zingen.

Voor mij als ‘gele’ zijn tradities niet heilig en dus introduceer ik elk jaar wel weer een nieuwe ‘traditie’ die hooguit één misschien twee jaar blijft.

En jij, heb jij vaste tradities of heb je juist elke jaar een nieuwe traditie?

Ik wens je fijne kerstdagen!

P.S. Mijn blog voortaan wekelijks direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in!


Kerst samen tradities vieren - Drijfveren in de media #52

Deze blogs voortaan elke donderdag in je mailbox?

Andere blogs

Vrijheid? Structuur? Of allebei? Danielle Elenga Drijfveren tips en inspiratie

Vrijheid? Structuur? Of allebei?

Zojuist zag ik een video van iemand die beschreef dat hij een schema had gemaakt voor 6 weken. Een tijdschema waarin hij had

....... 
Hoe leer jij het beste? En jouw medewerkers? Drijfveren tips en inspiratie, drijfveren toepassen, Danielle Elenga

Hoe leer jij het beste? En jouw medewerkers?

Weet jij hoe jij het beste leert? Wat jouw manier van leren is? En weet je dat ook van je medewerkers? Hoe zij

....... 
Stress - Danielle Elenga drijfveren tips en inspiratie Drijfveren toepassen

Stress

Stress? Ik? Nee joh, ben je gek…?! Nou gek ben ik niet maar ik weet dondersgoed hoe laat het is als ik overdreven

....... 

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Prima, Danielle!'. Meer over kan je lezen in mijn privacyverklaring.