Vrij zijn Gele drijfveer

Vrij zijn – Drijfveren in de media #78

Gisteren stond ik in de file. Ik was klaar met dezelfde liedjes die een paar keer per dag voorbij komen. Ik was klaar met het zinloze geouwehoer op de radio. Ik wilde even iets échts, tijd voor een podcast.

Een podcast van Thijs Lindhout, eigenlijk ook een enorme hekel aan zijn schreeuwerige intro, maar goed vaak maakt de inhoud dat dan wel weer goed ;).

Fitgirls

Hij sprak met Dani en Lizzy over het platform wat zij in 2014 hebben opgericht Fitgirls en die nu ruim 55.000 volgers hebben op Instagram. Na de eerste vraag was ik alweer helemaal drijfverenblij ;).

De eerste vraag die Thijs aan zijn gasten stelt is "Wat wil je worden als je groot bent?’. Zowel Dani als Lizzy gaven hun antwoord.


Vrij zijn

Dani antwoordde: "Iemand die een vrij leven leidt . Doet waar ze zin in heeft en wat ze wilt. Dat heb ik altijd al gewild; vrij zijn". Thijs vraagt: Wat is vrij zijn voor jou?

"Dat ik onafhankelijk mijn eigen keuzes kan maken. Dat ik zelfvoorzienend ben en dat ik met niemand rekening hoeft te houden behalve mijzelf als het gaat om het maken van keuzes die ik wil, die ik belangrijk vindt."


Box

"Echt leven vanuit mijn eigen waardes en behoeftes. Wat ik vooral heel erg belangrijk vind is dat ik niet in een maatschappelijke box gestopt wordt. Of dat ik aan bepaalde maatschappelijke normen en waarden, die ik niet heel erg voel, dat ik daar niet naar hoef te leven."

"Ik heb altijd het gevoel dat ik heel veel heb te delen en heel veel heb te geven. Ik ben echt iemand die creëert maar als ik dan voor een baas zou werken zou ik dat een ‘waste of talent’ vinden. En dat klinkt misschien heel gek maar ik ben op mijn best als ik kan doe wat ik wil en als ik vrij ben. Dan kom ik als persoon ook tot mijn recht en dan inspireer ik ook de meeste mensen en spreek ik vanuit mijn hart. Dan kan ik ook vrij zijn en doen wat ik wil en dat gaat in mijn werk maar ook in mijn leven. "

​Groot

Lizzy antwoordt op de vraag wat ze later wil worden als ze groot is:

"Wat ik worden? Het is meer wat ik wil doen. Ik wil impact maken op de wereld en dat wilde ik al als klein meisje en dat wil ik nog steeds. En dat wil ik door vrouwen te helpen en te inspireren. Omdat ik geloof dat  iedereen kan doen wat hij of zij wilt. "

En ? Herkende je de Gele drijfveer? Overduidelijk toch?

Wil jij weten of Geel een van jouw drijfveren is?  Wat jou energie geeft en kost? Wat jouw kwaliteiten zijn? En wat je valkuilen zijn? Laat mij dan je persoonlijke drijfverenprofiel maken. Binnen een half uur weet jij wat jou drijft, wat je energie oplevert en kost maar ook welk gedrag je onder stress laat zien. 

Je krijgt dan van mij een link naar een online vragenlijst, die vul je in 20-30 minuten in en je kan direct je persoonlijke drijfverenrapport van ruim 25 pagina’s downloaden. Ik stuur je dan een link om samen (online) door je drijfverenprofiel heen te lopen en je vragen te beantwoorden.