Vernieuwing begint bij dromen – Drijfveren in de media #42

Deze video (video staat ook onder dit blogbericht) raakte mij op verschillende manieren. Een gedachte die in mij op kwam is geven we onze kinderen genoeg ruimte om te dromen, om hun mogelijkheden te ontdekken. Of stoppen we soms teveel in een malletje, met name op school. Met alle (onnodige) regels die er zijn. Maar ja, dat is een vraag waar ik niet in één blog antwoord kan geven. Nodig mij uit voor een koffie en ik vertel je ongenuanceerd mijn mening ;0).

De vraag die wordt gesteld in de video is : Wat is het meest vernieuwende wat jij hebt gedaan dit jaar? Poeh, daar moet je toch even over nadenken of niet ? 

Tegelijkertijd dacht ik mooie video voor het einde van het jaar, maar ja, als je nu nergens op kan komen, heb je in ieder geval nog 2,5 maand om dit te fixen ;)

Maar terug naar de vraag. En terug naar de drijfveren. Om je te helpen om de vraag te beantwoorden is het handig om eerst te kijken hoe de verschillende (meest voorkomende) drijfveren naar vernieuwing kijken. 

Want vernieuwing of liever innovatie is een woord wat vaak geclaimd wordt door Geel. Maar elke drijfveer kijkt weer anders naar vernieuwing. 

Zo ziet Groen innovatie als teamwork. Iedereen zou de mogelijkheid moeten krijgen om zijn bijdrage te leveren. Innoveren doe je samen.

Oranje ziet innovatie als verbetering.  Voor Oranje kan innovatie ook de verpakking van zaken zijn, wat het beste verkoopt. Maar Oranje is ook wel in voor competitie, dus wie het beste innoveert krijgt natuurlijk wel een bepaalde expert-status.

Voor Rood is innovatie soms gewoon iets anders doen. Met je ‘maten’ aan de slag en dan kijken of het resultaat iets is waar je trots op kan zijn, of niet. En ja, gaandeweg zal je misschien zaken moeten aanpassen en misschien doe je soms dingen wel een paar keer over, maar dat is dan wat het is. 

Blauw ziet innovatie als werken aan een betere (gedegen) kwaliteit. Blauw ziet dat in de realiteit een aantal cruciale details niet kloppen. Die zaken wil Blauw aanpassen .

Voor Geel is innovatie vernieuwing. Creatieve inzichten ontstaan door vanuit verschillende invalshoeken naar een situatie te kijken.

Dus… als je hier naar kijkt: Wat is het meest vernieuwend wat jij hebt gedaan dit jaar (of dit jaar nog gaat doen)?

Ik heb als meest vernieuwend dit jaar mijn beslissing om niet meer alle dagen als interim HR adviseur te werken. Naast de twee dagen die ik voor Altera werk heb ik de ruimte genomen om echt te werken aan mijn eigen bedrijf. Mij nog meer te richten op drijfveren. Mensen kennis laten maken met drijfveren door trainingen te geven maar ook door 1 op 1 aan de slag te gaan.

Was dat vernieuwend? Nou het is niet wereldschokkend anders maar vanuit mijn  drijfverenbril, wel even wat anders, wat creatieve inzichten en ook wat verbeterd (en dan niet alleen de verpakking ;).

En nu jij! Genoeg bedenktijd gehad. Laat even weten wat voor jou het meest vernieuwende was dit jaar. Hoor het graag!

P.S. Mijn blog voortaan wekelijks direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in!

Deze blogs voortaan elke donderdag in je mailbox?

Andere blogs

Vrijheid? Structuur? Of allebei? Danielle Elenga Drijfveren tips en inspiratie

Vrijheid? Structuur? Of allebei?

Zojuist zag ik een video van iemand die beschreef dat hij een schema had gemaakt voor 6 weken. Een tijdschema waarin hij had

....... 
Hoe leer jij het beste? En jouw medewerkers? Drijfveren tips en inspiratie, drijfveren toepassen, Danielle Elenga

Hoe leer jij het beste? En jouw medewerkers?

Weet jij hoe jij het beste leert? Wat jouw manier van leren is? En weet je dat ook van je medewerkers? Hoe zij

....... 
Stress - Danielle Elenga drijfveren tips en inspiratie Drijfveren toepassen

Stress

Stress? Ik? Nee joh, ben je gek…?! Nou gek ben ik niet maar ik weet dondersgoed hoe laat het is als ik overdreven

....... 

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Prima, Danielle!'. Meer over kan je lezen in mijn privacyverklaring.