Anders dan anders – Drijfveren in de media #121

(Bijna) vakantie! De oudste twee hebben al een week vakantie en de jongste krijgt volgende week vakantie. Altijd leuk die twee vakantieregio's (Noord en Midden). Maar goed wij zijn nog nooit zes weken op vakantie gegaan dus tot nu toe gaat het altijd goed.

Anders
Vakantie is dit jaar voor veel mensen anders. Net zoals de Coronacrisis door verschillende mensen anders beleefd wordt. Ik schreef het al eerder maar sommigen waren deze periode juist extra druk. Sommigen hadden geen werk en geen inkomen. Anderen hadden geen werk en wel inkomen.

Ik zie de verschillen nu ook als het over de zomervakantie gaat. Sommigen gaan naar het buitenland wat ze al geboekt of gepland hadden. Anderen pakken nog een last-minute naar het buitenland. Weer anderen gaan in Nederland op vakantie en weer anderen blijven thuis.

Ook wij blijven dit jaar thuis. We hadden geboekt voor Zuid-Engeland maar ja dat is nu geen optie. 

Inspiratie
Vakantie is voor mij altijd inspiratie op doen. Andere taal, andere mensen, andere omgeving. Dat zal dit jaar, nu we thuisblijven, anders zijn. Vanuit Geel hou ik ervan als alles anders is dan anders. Nou dat is het dit jaar zeker! Ben benieuwd hoe ik dat ga ervaren.

Opladen en inspiratie opdoen doe ik ook door een stapel boeken te lezen. Op de vakantiestapel ligt nu:
- De Staatsbank (over de ABN AMRO), 
- Suikerbastaard van Jaap Scholten, 
- Mathilde van Leïla Slimani,  
- Online Invloed van Bas Woters en Joris Groen,
- The Wow starts now - Theo Hendriks

(Mocht je nog een boekentip hebben, altijd welkom! Dit is niet genoeg voor drie weken ;).

Lezen
Heerlijk om even wat langer te lezen, echt in een boek te kunnen duiken, dan een paar pagina's 's avonds voor het slapen. Meestal lees ik meer dan 1 boek tegelijk. Herkenbaar? Dan ben jij ook vast Geel ;).


Blauw
Blauw kan zich hier helemaal niets bij voorstellen. Je begint in een boek en dan lees je die uit. En dan pas begin je aan de volgende toch? Zelfs als het boek niet leuk is, leest Blauw het boek uit. Blauw is echt van het idee: je maakt af waaraan je begonnen bent!

Niet voor mij dus, ik lees meerdere boeken tegelijk. Veelal managementboeken, boeken over persoonlijke ontwikkeling, spirituele boeken, biografieen, romans. Kan beter een lijstje geven wat niet haha. Maar meerdere boeken door elkaar dus, omdat ik nu eenmaal de ene keer zin heb in het ene boek en de andere keer in het andere. 

Anders dan anders / Vakantie is voor mij - Drijfveren in de media #121

Groen
Groen wordt in de vakantie blij van gezelligheid, gezellige etentjes, uitstapjes, op vakantie met vrienden. Maar gezelligheid it is!

Oranje

Oranje onderneemt allerlei activiteiten in de vakantie. Ja, zeg je dat doen Geel en Groen ook. Klopt. Maar voor Geel gaat het om iets nieuws, voor Groen gaat het om gezelligheid en voor Oranje is het een doel of een resultaat. 

Blauw
Blauw heeft een plan voor de vakantie. Een uitgestippeld plan, kaartjes voor de drukste plekken ook al ruim van te voren gekocht. Reis is tot in de puntjes voorbereid.

Rood
Rood gaat voor avontuur. Op zoek naar fysieke uitdagingen. Naar dingen waar je lef voor nodig hebt. Echt avontuur. Maar misschien is dit jaar in een vliegtuig en met mondkapjes naar de Franse supermarkt ook een avontuur voor Rood? 

Paars
Paars brengt het liefst tijd door met familie. Opa en oma gaan mee op vakantie. Oranje denkt nu ja dat doen wij ook dat is handig want oppas tijdens vakantie. Maar nee, Paars doet dat echt vanuit familiegevoel.

En, hoe breng jij dit jaar vakantie door? Waar laad jij van op in de vakantie?

Deze blogs voortaan elke donderdag in je mailbox?

Andere blogs

Vrijheid? Structuur? Of allebei? Danielle Elenga Drijfveren tips en inspiratie

Vrijheid? Structuur? Of allebei?

Zojuist zag ik een video van iemand die beschreef dat hij een schema had gemaakt voor 6 weken. Een tijdschema waarin hij had

....... 
Hoe leer jij het beste? En jouw medewerkers? Drijfveren tips en inspiratie, drijfveren toepassen, Danielle Elenga

Hoe leer jij het beste? En jouw medewerkers?

Weet jij hoe jij het beste leert? Wat jouw manier van leren is? En weet je dat ook van je medewerkers? Hoe zij

....... 
Stress - Danielle Elenga drijfveren tips en inspiratie Drijfveren toepassen

Stress

Stress? Ik? Nee joh, ben je gek…?! Nou gek ben ik niet maar ik weet dondersgoed hoe laat het is als ik overdreven

....... 

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Prima, Danielle!'. Meer over kan je lezen in mijn privacyverklaring.