Nobody is you and that's your power - Drijfveren in de media #88

Nobody is you and that’s your power – Drijfveren in de media #88

‘Je duwt mensen in een hokje.’

‘Rood is natuurlijk beter dan Oranje.’

‘Oh, jij bent Blauw? Dan heb je geen visie.’

‘Je kan geen ondernemer of leidinggevende zijn als je geen … hebt.’

‘Hoe kan jij nou weten dat Trump Rood is?’

‘Alle profielen lijken op elkaar.’

Zomaar een paar opmerkingen die ik weleens hoor bij een presentatie of een training. En ja, natuurlijk klink ik dan een beetje als ‘Wij van WC-eend’ maar er zijn toch echt een paar fabels en mythes die ik graag even doorprik.

Je duwt mensen in een hokje 

Ja, als je een drijfverenprofiel gaat zien als de enige en absolute waarheid dan zeker! Nou ben ik zelf wars van dogma’s dus dat geldt ook hier. 

Wat je aan de hand van een drijfverenprofiel ziet, is wat de intrinsieke motivatie van iemand. Wat drijft haar of hem? Het zegt helemaal niets over iemand zijn intelligentie of hoe goed iemand is in zijn werk.


En ja, tijdens de training maken we allemaal wel eens grappen van je bent toch Groen, haal jij dan eens even koffie (Oranje grap overigens). Oranje kan ook best koffie halen ;)

Oranje is beter dan Rood

Het mooie van een drijfverenprofiel is dat er geen goed of fout is. 

Geel kan zich wel wat slimmer voelen maar ja…. 

En ook Oranje wil graag weten of het profiel goed is of liever eigenlijk de beste. 

En hoe flauw ook, er is geen fout of goed. Dat wat jou drijft, dat wat jou energie geeft en kost. Inzicht in hoe dat voor jou werkt, dat is wat telt. 

Oh, jij bent Blauw, dan heb je geen visie

Nou nee, zo simpel is het gelukkig niet! Want zoals ik altijd zeg iedereen kan elk gedrag vertonen van alle drijfveren. De vraag is alleen of het je drijft. Maar de meeste mensen zullen op de weg echt wel Rood gedrag vertonen als je wordt afgesneden. Daar hoef je niet Rood voor te zijn!


En zo is het attent zijn niet alleen Groen voorbehouden en opruimen niet alleen aan Blauw. Soms wel jammer want wat zou dit een super excuus zijn…..

Je kan niet ondernemen / leidinggeven als je geen …. hebt!

Ook deze opmerking is natuurlijk onzin. Vanuit jouw drijfveren geef je vorm aan je ondernemerschap of je leiderschap of… En iedereen doet dat op zijn eigen manier vanuit zijn eigen drijfveren. 

Maar vanuit de drijfveren kan je wel andere accenten leggen, vindt de een het belangrijk om samen te werken, weer een ander vertrekt vanuit een visie. En ook daar is geen goed of fout.

Hoe kan jij nou weten dat Trump Rood is?

Deze opmerking krijg ik wel eens als ik iets in het nieuws zie want Trump nu weer heeft uitgespookt ;). Ik weet namelijk niet of Trump Rood is. Wat ik wel zie is dat Trump veel Rood gedrag laat zien. Hij is besluitvaardig (over de kwaliteit van de besluiten kan je twisten), gaat confrontaties niet uit de weg, en je bent voor of tegen hem. Die voorbeelden van Rood gedrag (positief én negatief ) zie ik regelmatig in het nieuws. 

De disclaimer die ik dan ook graag daaraan toevoeg is dat ik niet kan weten wat iemand drijft zolang ik het drijfverenprofiel niet heb gezien. Maar wat we aan gedrag zien, dat kan ik natuurlijk wel benoemen. Zie het als een psychiater die wel uitingen van een bepaalde stoornis is kan zien maar natuurlijk geen diagnose kan stellen zolang de patiënt niet op de divan heeft gelegen. 

Alle profielen lijken op elkaar

Nou nee… Gelukkig niet! 

Echt, dan zou ik na tien profielen al gestopt zijn. Dat zou voor mij saai en voorspelbaar zijn. 

Ik heb nog geen enkel profiel gezien wat exact het zelfde is, in die ruim 6 jaar dat ik nu met drijfveren werk. Natuurlijk zijn er mensen die de eerste twee, soms zelfs drie drijfveren in de logica/acceptatieprofiel hetzelfde hebben. Maar dan blijkt toch altijd weer dat in de verwerping of de energiebalans er wel verschillen zitten. En gelukkig maar, anders was ik er alweer klaar mee geweest. Trainen van groepen / team is daarom ook altijd zo leuk! Nooit het zelfde.


Inzicht

Echt, ik van WC-eend, vind dat als je je drijfveren weet het  je zoveel inzicht geeft. Inzicht in wat jij belangrijk vindt in jouw business. 
Waar jij blij van wordt, wat je energie kost. 

Waarom sommige dingen je wel liggen en je voor andere zaken zo ongelooflijk veel moeite moet doen. Inzicht daarin geeft je ook een bepaalde rust en anderzijds ook juist weer een extra drive om voor je kwaliteiten te gaan staan.

Kortom: Nobody is you and that’s your power!

P.S. Wil je meer weten over een drijfverenprofiel, kijk dan hier voor meer informatie. Of je belt /mail mij even!