Waar krijg jij energie van? – Drijfveren in de media #128

Ik weet na de persconferentie afgelopen dinsdag is het allemaal weer geen lolletje. Er zijn weer veel dingen die niet mogen en kunnen.

Bij mij schoot onmiddellijk de vraag door mijn hoofd: Hoe zorg ik ervoor dat ik de komende maand(en) wel mijn energie vasthoudt? Wat heb ik nu daarvoor nodig?

Want zoals je misschien al weet, ik word blij van nieuwe inzichten. Ik heb inspiratie nodig! Dus ja, een nieuw koffietentje of een dagje Amsterdam. gewoon even een andere omgeving, andere mensen, ander eten, liefst ook een andere taal, heeeerlijk!

Dat dus niet maar wat dan wel? Waar ga ik dan mijn energie uithalen? Hoe zorg ik er dan voor dat ik op een andere manier mijn Gele drijfveer 'voedt'?

Door nog meer boeken te lezen (ik lees altijd al en ook verschillende boeken door elkaar heen). Door mijn lijst van Netflix af te kijken. Door ruimte te creëren, lekker buiten te wandelen.

Ik hoor met name de mensen met een Groene drijfveer roepen dat zij het missen om even een praatje te maken bij de koffieautomaat. Logisch want Groen haalt zijn energie uit gezellig samenwerken of samen zijn met vrienden en familie.

Maar ja, nu ook 'blokjesverjaardagen' niet meer morgen (weer een nieuw woord, ben benieuwd wie er als eerste het Corona woordenboek uitbrengt...) wordt het zien vrienden ook lastig.

Maar wat kan er dan wel?
Hoe creëer je dan toch gezelligheid?
Thuis maar gezellig maken dan?
Of een pub quiz online of een wijnproeverij online organiseren met vrienden?

Maar ook even tijd nemen voor jezelf Groen! Want iedereen helpen is fijn en daar krijg je ook energie van maar denk ook aan jezelf!

Oranje krijgt energie van doelen en resultaten. Dus samen met collega's, vrienden een doel stellen. Bijvoorbeeld wie het eerste 20.000 stappen heeft gelopen, trainen voor die halve marathon of een sjoelcompetitie online.

Als het maar een doel is en resultaat geeft. Of eigenlijk als je maar kan winnen!

Net voor de persconferentie ging ik bijna met een vriendin wedden. Welke maatregel denk jij dat er wordt genomen? Ik wed op horeca dicht en sportcompetitie stil leggen en jij? Dat dus....

Blauw wil graag weten waar hij/zij aan toe is. Blauw wil ook graag dingen afmaken. Een to-do-list maken en deze afvinken. Maar ook zoveel mogelijk routine blijven houden.
.
Rood maakt graag tempo. Wordt jij gedreven door de Rode drijfveer? Breng dan focus aan, neem beslissingen wat je de komende weken wel gaat doen of niet dus (dat is ook focus).

Je ziet dat waar je energie uit haalt is voor iedereen verschillend.

Wat het ook is. Doe waar jij blij van wordt (binnen de RIVM richtlijnen).

En ? Wat geeft jou energie? Juist nu?

Deze blogs voortaan elke donderdag in je mailbox?

Andere blogs

Vrijheid? Structuur? Of allebei? Danielle Elenga Drijfveren tips en inspiratie

Vrijheid? Structuur? Of allebei?

Zojuist zag ik een video van iemand die beschreef dat hij een schema had gemaakt voor 6 weken. Een tijdschema waarin hij had

....... 
Hoe leer jij het beste? En jouw medewerkers? Drijfveren tips en inspiratie, drijfveren toepassen, Danielle Elenga

Hoe leer jij het beste? En jouw medewerkers?

Weet jij hoe jij het beste leert? Wat jouw manier van leren is? En weet je dat ook van je medewerkers? Hoe zij

....... 
Stress - Danielle Elenga drijfveren tips en inspiratie Drijfveren toepassen

Stress

Stress? Ik? Nee joh, ben je gek…?! Nou gek ben ik niet maar ik weet dondersgoed hoe laat het is als ik overdreven

....... 

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Prima, Danielle!'. Meer over kan je lezen in mijn privacyverklaring.