Drijfverenmindf**ks – Drijfveren tips en inspiratie #159

Af en toe word ik helemaal gek van mijzelf. Dat ik alles door een drijfverenbril zie.

Voor een nieuwe opdrachtgever moest ik mij hercertificeren voor Management Drives. Bij hen heb ik 2012 de opleiding gedaan voor Individuen en voor Teams. In 2019 ben ik met My Motivation Insights gaan werken omdat de vragenlijsten een stuk goedkoper zijn dan die van Management Drives. Niet elke MKB-er kan tenslotte een corporate prijs betalen... Maar ook omdat elke deelnemer zijn eigen persoonlijke drijfverenrapport kan downloaden.

Maar goed die hercertificering. Tijdens de training bleek dat we het niet goed afgesproken hadden. Ik werd getraind in de individuele profielen maar dat ik ook getraind moest worden in de teamprofielen dat was niet helder. En dan gebeurt het.....

Vanuit Geel denk ik: Hoezo snapten ze niet bij de aanvraag vanuit mijn nieuwe opdrachtgever dat ik ook met teams werk? Sterker nog bij die opdrachtgever gebruiken ze MD alleen maar in teams.

Vanuit Oranje dacht ik: Oké, niet handig, volgende keer beter afspreken. Maar hoe lossen we het op?

Vanuit Rood dacht ik: Kak, kost mij nog meer tijd! En dan moet ik zeker ook dubbel betalen, dacht het niet....!

Gelukkig was de consultant die mijn hercertificering begeleidde ook Oranje. En dus hadden we samen de praktische, resultaatgerichte insteek. Ik was sneller klaar met de hercerticiering van individuele profielen dan verwacht en dus kon ik een week later een uur gebruiken voor hercertificering voor de groepen. Zo fijn als mensen denken in oplossingen (Oranje) in plaats van problemen.

Mijn opdracht voor het teamprofiel, was ik gelijk aan begonnen maar wat bleek: ik had een oude map uit 2012. Ik kwam niet uit de opdrachten want er werd verwezen naar sheets die niet in mijn map stonden. Ik mailde hen en geen punt, map werd direct gestuurd naar mij. Fijn dat Oranje en Rood! Snel oplossen!

Op donderdagavond nog even snel (Rood) aan de slag om de opdracht af te ronden. Ook al had ik nu de goede sheets, de uitleg ontbrak.

En toen gebeurde het weer....

Vanuit Geel dacht ik: Waarom zit er geen uitleg bij? Ik ga dit zo niet snappen. Ik moet dit kunnen snappen, ik heb ervaring. Waarom moet het volgens dat Blauwe format? Kan ik het niet op mijn eigen manier doen?

Vanuit Oranje dacht ik: Dat is toch onhandig! Waarom nemen ze niet een video met uitleg op die ik even had kunnen bekijken? Ik zal morgen wel zeggen dat ik niet op de toppen van mijn kunnen kan presteren want zonder uitleg gaat dat natuurlijk niet. Ik kan natuurlijk niet zakken voor dit onderdeel. Mijn opdrachtgever ziet mij aan komen....

Vanuit Rood dacht ik: *****, ik kap ermee. Zo kan ik toch niet werken. Belachelijk dit!

Vanuit Blauw onder stress zag ik ook wat ik deed: Eerst mijn bureau opruimen. Weer structuur aanbrengen. Wat had ik al klaar en wat moest ik nog doen? En even de tijd nemen om echt te lezen wat er stond.

Anyway, hercertificatie gehaald. En toen gebeurde het weer!

Vanuit Geel dacht ik: Mooi, ik weet toch ook wel dat ik heel veel van drijfveren weet, waarom twijfel ik dan aan mijn kennis?

Vanuit Oranje dacht ik: Mooi, hier kan ik mee aan komen bij mijn opdrachtgever.

Vanuit Rood dacht ik: Yes! In the pocket en weer doorrrrrrr!

Nou heb ik je toch een mooi inkijkje gegeven in mijn drijfverenmindfucks (mooi woord voor Scrabble).

En hoe zit het met jou? Herken je jezelf in mijn drijfverenmindfucks of juist totaal niet omdat je door andere drijfveren gedreven wordt? Laat het even weten ben heel benieuwd!

En als je je drijfveren nog niet weet, laat mij dan voor jou een persoonlijk drijfverenprofiel opstellen. Weet jij voortaan ook hoe jouw drijfverenmindfucks werken.

Deze blogs voortaan elke donderdag in je mailbox?

Andere blogs

Vrijheid? Structuur? Of allebei? Danielle Elenga Drijfveren tips en inspiratie

Vrijheid? Structuur? Of allebei?

Zojuist zag ik een video van iemand die beschreef dat hij een schema had gemaakt voor 6 weken. Een tijdschema waarin hij had

....... 
Hoe leer jij het beste? En jouw medewerkers? Drijfveren tips en inspiratie, drijfveren toepassen, Danielle Elenga

Hoe leer jij het beste? En jouw medewerkers?

Weet jij hoe jij het beste leert? Wat jouw manier van leren is? En weet je dat ook van je medewerkers? Hoe zij

....... 
Stress - Danielle Elenga drijfveren tips en inspiratie Drijfveren toepassen

Stress

Stress? Ik? Nee joh, ben je gek…?! Nou gek ben ik niet maar ik weet dondersgoed hoe laat het is als ik overdreven

....... 

Deze website gebruikt geanonimiseerde analytische cookies. Mag ik ook mijn marketing cookies in je browser opslaan om de website en mijn aanbod nog beter te maken? Klik dan op 'Prima, Danielle!'. Meer over kan je lezen in mijn privacyverklaring.