hoe ga jij om met werk druk

Hoe ga jij om met tijdsdruk? | Drijfveren in de media #26

Deze keer weer een Drijfveren in de media, de 26e alweer. Een prestatie voor een Geel iemand als ik om elke week een blog te schrijven ;). Vorige week dus even niet, toen genoot ik van een heerlijk vakantie. En ook al had ik wel een blog in de planning, de Wifi was zo traag dat ik het niet eens geprobeerd heb ;). Ook wel eens lekker even geen tijdsdruk…

Tijdsdruk dus. Uit het Esener onderzoek, een Europees onderzoek, blijkt dat iets meer dan de helft van de medewerkers tijdsdruk als stressfactor aangeven. Naast het omgaan met lastige klanten, patiënten en leerlingen. (Daar zit een mooie blog in voor een andere keer ;).

Hoe reageren de verschillende drijfveren nu op de tijdsdruk. Handig om te weten hoe je er zelf op reageert maar ook in je samenwerking met anderen. Want in je eentje kan je natuurlijk nog wel dingen op je eigen tempo doen. In de samenwerking met anderen gaat dat toch anders.

Allereerst zijn er verschillen tussen de drijfveren. Blauw, Rood en Paars voelen echt de druk van buitenuit, ieder op hun eigen manier. De andere drijfveren Geel, Groen en Oranje hebben druk van buitenaf nodig.

Blauw werkt op de klok en volgens de planning. Als er volgende week iets klaar moet zijn begint Blauw met het einde in gedachten en rekent terug. Oh, het moet vrijdag klaar, donderdag ben ik vrij. Blauw heeft dan ook op dinsdag het af en zet op woensdag nog de puntjes op de i.

Rood kan zich wat ongemakkelijk voelen, want er moet nog iets af. Als het dan in zijn kop zit dan ziet het niet ergens anders, als je begrijpt wat ik bedoel. Het moet van Rood dan ook op datzelfde moment gebeuren, niet later nee NU! Mouwen opstropen en gaan! Regelmatig dus ook op het (aller)laatste moment.

Paars werkt volgens patronen, tradities, seizoenen. Voor Paars moet de opdracht een onderdeel zijn van iets. Geen losse flodder. Maar onderdeel zijn van een cyclus (Control) of seizoensinvloeden. Denk aan schaatsen verkopen als het ineens gaat vriezen etc.

Groen, Geel en Oranje hebben minder het gevoel van interne druk. Die hebben druk van buitenaf nodig om iets af te maken. Maar die druk is er natuurlijk niet altijd….

Oranje houdt eigenlijk niet van opgelegde druk, terwijl die het wel nodig heeft, kan daardoor wat geïrriteerd raken. Maar stel Oranje iets in het vooruitzicht, een beloning, compliment, applaus, gezien worden en Oranje gaat aan de gang.

Geel komt vaak met iets anders terug dan waarom je gevraagd hebt. Geel heeft nagedacht en jouw opdracht opnieuw geformuleerd. Uiteraard is het niet af, het is nog in concept. Maar ja, dat is de evolutie ook, die is ook nog niet af. Geel komt in actie wanneer er sprake is dat hij in zijn vrijheid wordt beknot of juist als er meer vrijheid in het vooruitzicht wordt gesteld. Van een gedetailleerde planning krijgt Geel het meestal alleen maar op zijn heupen ;).

Groen komt in actie als jij hulp nodig hebt. Vraag iets en Groen gaat het voor je doen. Of als Groen ziet dat het team uit elkaar dreigt te vallen. Groen is van samenwerking en gaat de boel zo snel mogelijk repareren.

En herken jij je eigen stijl al en die van anderen?

P.S. Over de groene drijfveer heb ik een video gemaakt, daarin licht ik de groene drijfveer toe. Ik benoem de eigenschappen, de valkuilen en hoe de andere drijfveren naar Groen kijken. Wil je de 6-delige serie over de drijfveren in je mailbox ontvangen? Klik dan hier.

P.S. Wil je al mijn blogs 'Drijfveren in de media" direct in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan.