Wat is een team eigenlijk? Moeiteloos samenwerken

Wat is een team eigenlijk?! – Drijfveren in de media #17

Vandaag is het internationale Vrouwendag. Vanuit de drijfveren kan ik daar niets mee, want de drijfveren zijn genderneutraal. Overigens zeggen de drijfveren ook niets over je mate van intelligentie en je afkomst. Heel fijn in deze tijd van allerlei discussies….

Dus ander onderwerp! Samenwerking. Want samenwerking is niet altijd even makkelijk, toch? Kennis van de drijfveren helpt wel bij de samenwerking.

Dat begint al bij het team. Want ja wat is een team?

Volgens Geel is een team een verzameling vrije individuen met veelal verschillende expertises, al dan niet op tijdelijke basis samengesteld, gericht op het verwezenlijken van een taak, opdracht of een visie.

Vanuit Oranje is een team een groep excellerende individuen die op een zodanig natuurlijke en flexibele manier elkaar aanvult dat eenieder zonder al teveel woorden zijn part of the deal doet. Met ruimte voor eigen prestaties.

En voor Groen is een team een groep mensen die zich om elkaar bekommert, echte interesse toont, elkaar aanvoelt en aanvult waar nodig, zonder dat je het steeds moet vragen.

Voor Blauw is een team een goed op elkaar afgestemde groep functionarissen die samen werkt aan een taak. Daarbinnen is een heldere verdeling van taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden.

Rood vindt een team: Maten! Samen ten strijde trekken. Een blik is voldoende om elkaar te begrijpen. Voor elkaar door het vuur gaan.

Paars tenslotte vindt een team familie. Een groep waarbinnen je veilig en betrekkelijk anoniem kunt functioneren. De vaderfiguur (of moederfiguur, ik vind dat dat -zeker vandaag- ook wel kan…) ;) wijst de weg. (Bron: Drijfveren in de praktijk – Cor Keijser en Stephan van der Vat)

Je leest het al, individuen kunnen vanuit hun drijfveren daar anders inzitten. Aan jou om dat ook bespreekbaar te maken. Want wat is de behoefte van de ander, wat is zijn.haar verwachting van de samenwerking. Gaat het om afspraken maken of samen ten strijde trekken of elkaar aanvoelen en aanvullen.

Ik ben ervan overtuigd dat de mate waarin je kan samenwerken met verschillende mensen (met hun verschillende drijfveren) de mate van je succes bepaalt. Je kunt tenslotte niet altijd je eigen medewerkers en collega’s kiezen.

En ja, samen bereik je ook altijd meer dan je in je eentje zou kunnen. Of voor degene die nu een beetje protesteert, in ieder geval kan het samen makkelijker bereiken.

En hoe heerlijk is het als je weer fijn samenwerkt, als de gezamenlijke prestaties worden neergezet, afspraken worden nagekomen. Waarin je elkaar met 1 blik begrijpt, je je veilig voelt. Je samen een visie neerzet.

Ga eens voor jezelf na met wie jij fijn samenwerkt en waarom dat zo is. Waarin vult die persoon jou aan, inspireert die jou, geeft die jou ruimte, komt hij/zij de afspraken na? Voelt die jou aan? Zeg dat tegen die persoon! Want ook al is het vandaag geen complimentendag meer, een compliment kan altijd!

P.S.. En denk je ja leuk allemaal maar ik zou toch eens willen leren hoe ik moeiteloos kan samenwerken? Kom dan 14 april naar de training Moeiteloos Samenwerken. Lees hier meer over de training.

P.S. Ben je leidinggevende en wil je moeiteloos leidinggeven? Kom dan 12 april naar de training Moeiteloos Leidinggeven. Lees hier meer over de training.