de rode kaart - drijfveren in de media

De rode kaart?! – Drijfveren in de media #39

Ik: Fijn zoals je het uitlegt. Ik snap namelijk graag dingen en bekijk ook gelijk hoe ik het praktisch kan toepassen.  Zo zit ik qua profiel nu eenmaal in elkaar.’

Hij: Grappig ik heb het zelfde. Ken jij de drijfveren? Want ik ben Oranje Geel. Past ook mooi bij mijn werk als adviseur.

Ik: Jazeker ken ik de drijfveren. Ik  heb niet alleen Geel en Oranje als drijfveer maar ook Rood.

Hij: O.

Grappig hoe de Rode drijfveer altijd reactie oproept. Ik merk het tijdens de trainingen die ik geef maar ook als ik terugkoppeling geef op de persoonlijke drijfveerprofielen.

Veel mensen hebben in hun verwerping/allergie ook een hekel aan Rood. Met name de machtsspelletjes en de (onnodige) conflicten dat is waar de meeste mensen niet bij van worden. Wat wil je ook met voorbeelden als Trump en Poetin, Kim Yung Un die Rood gedrag laten zien. Niet de mensen waarmee je je zou willen vergelijken toch?

De eerste stap is volgens mij om inzicht te krijgen in hoe jij naar Rood kijkt. Welk gedrag van Rood heb jij moeite mee?

Zo vindt Geel dat Rood ondoordacht is, ziet de complexiteit niet en wil veel te snel. Groen vindt Rood onnodig de confrontatie zoekt, conflicten creëert.  Maar ook daarmee de sfeer verpest. Oranje ziet Rood als niet strategisch, trekt zich niets aan van de bestaande pikorde, te impulsief. Blauw ziet Rood als agressief, Rood kan onnodig de gemaakte afspraken terzijde schuiven en gedraagt zich soms ook onverantwoordelijk. Paars vindt dat Rood te ruw omspringt met dingen die heilig zijn voor anderen. Paars ziet Rood dan ook als verstorend voor het evenwicht en de veiligheid. Rood zelf kijkt kritisch of zijn makker echt lef hebben. Of alleen maar stoer doen. (zie hier wat zich afspeelt tussen de grootmachten in de wereld, just saying…)

Wat vind jij van Rood? drijfveren in de media

Maar zoals elke drijfveer heeft Rood ook een andere kant. Rood staat namelijk ook voor tempo, kracht en durf. Onlangs maakte ik een persoonlijk drijfverenprofiel voor een businesscoach. Zij had Rood als eerste drijfveer. Met haar Rood kon ze de dingen zeggen die een klant eigenlijk niet wilde horen maar wel moest horen.

Nu zijn er niet veel mensen die Rood als eerste drijfveer hebben maar Rood voegt ook echt iets toe aan de andere drijfveren. Zoals Rood bij mij (Geel en Oranje) toevoegt dat ik tempo, focus en besluiten neem. Anders blijf ik in mijn Geel en ‘de wereld van oneindige mogelijkheden’ hangen.  Maar ook voegt Rood focus, actie en daadkracht toe aan het calculerende gedrag van mijn Oranje ;).

Zo voegt Rood ook aan Groen actie en directheid toe. Aan Blauw voegt Rood toe dat de gemaakte afspraken ook echt gehandhaafd worden. Dus niet alleen afspraken maken maar ook zorgen dat ze nageleefd worden. Het zal je dan ook niet verbazen dat Rood/Blauw bij bijvoorbeeld politieagenten voorkomt. En aan Paars voegt Rood kracht toe en zorgt voor de nadruk op bescherming.

Heb jij een persoonlijk drijfverenprofiel?

En, heb jij Rood? Dan zal je bovenstaande vast herkennen.

Heb jij geen Rood in jouw drijfverenprofiel? Ik geloof er niet in dat je jezelf iets moet gaan aanleren wat niet bij jou past. Inzicht in de drijfveren gaat nou net om het ontdekken van je eigen kwaliteiten en uitgaan van je eigen kracht.

Maar soms kan een beetje Rood gedrag geen kwaad. Met name als jij in een Rode omgeving zit, die vaak roder is dan jijzelf. Wat ik vaak hoor van mensen met bijvoorbeeld een Groene drijfveer is dat ze weleens jaloers kunnen zijn hoe direct Rood is.

Wil jij meer Rood gedrag laten zien? Wees dan niet bang voor de consequenties. Rood uit zich, is heftig maar is ook dan klaar. Rood leeft namelijk in het hier en nu, heeft een (impulsieve) uitbarsting en vraagt na 10 minuten of je meeloopt om een broodje te halen. Groen is dan nog steeds aan het bijkomen van de reactie van Rood….

Bij iemand met een Rode drijfveer helpt het juist om je even van je af te bijten. Echt te zeggen wat jij ervan vindt. Rood is daar niet snel van de ‘wap’. Beschouwt het eerder als een teken van kracht dat jij ook eens zegt wat jij ervan vindt.

Werk jij met anderen samen waar niemand Rood heeft? Grote kans dat er veel wordt besproken maar dat er geen besluit wordt genomen. Het helpt om dat een afspraak te maken dat er x minuten wordt gediscussieerd en dat er dan echt een besluit wordt genomen. Ook als nog niet iedereen is gehoord (sorry Groen), als nog niet alle details zijn benoemd (sorry Blauw).

En omdat ik nou eenmaal Oranje ben, een paar praktische tips:

Ben jij Rood en merk je af en toe je ongeduld en de behoefte om eens even direct te zijn. Maar ja, misschien schrikt je klant dan… Spreek met je klant af dat zich altijd een moment kan voordoen waarop jij besluit de Rode kaart te trekken. Op het moment dat jij dat doet kondig je visueel aan dat je even heul duidelijk gaat zijn J.

Ook in een team heb ik het advies gegeven om over bepaalde agendapunten maximaal 20 minuten te discussiëren. Na die tijd wordt de rode vlag op tafel gezet en dat betekent dat het tijd wordt voor een besluit. Het zal je niet verbazen dat de enige Rode in dit team deze taak op zich heeft genomen. En zij moet zich vaak inhouden om niet al na 5 minuten de vlag op tafel te plaatsen…. Gelukkig is er een Blauwe collega die de tijd in de gaten houdt….

P.S. Mijn blog voortaan wekelijks direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in!